Läckströmmar och ljusbågar

Trippelt skydd vid elinstallationer med AFDD+ från Eaton.
Läckströmmar och ljusbågar

AFDD+, det var väl diagnosen på där odågan på barnens skola som stoppade bananer i avgasröret på firmabilen? Skämt åsido, visste du att elfel är orsaken till omkring 1 800 bränder i svenska hem varje år?  Och en av de största ”bovarna” när det kommer till elektriskt antända bränder är ljusbågar. Vilket främst beror på att ljusbågsfel inte går att upptäcka med traditionella brytare (som dvärg- och jordfelsbrytare) eller personskyddsautomater.

 

Med Eatons innovation AFDD+, som rymmer tre skydd i en och samma enhet (dvärgbrytare, jordfelsbrytare och ljusbågsdetektor), kan elinstallatörer på ett enkelt och kostnadseffektivt  sätt bygga in skydd mot alla elektriska fel inklusive kortslutning, överbelastning, läckströmmar och dolda ljusbågar. Produkten är självklart också anpassad till den senaste europeiska lagstiftningen.

 

Resan mot säkrare installationer börjar på www.eaton.se

SKRIVEN AV
DMH
Sedan starten har DMH - Den Moderna Hantverkaren publicerat mängder av artiklar, nyheter, reportage och tester för den professionella hantverkaren. Tidningen uppstod ur behovet av en riktig branschtidning för skickliga yrkesmän.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.