Kompakt, batteridriven dyckertpistol från HiKOKI

Kompakt, batteridriven dyckertpistol från HiKOKI

Batteridrivna dyckertpistoler är förvisso inget nytt. Problemet är bara att de flesta av de modeller som hittills lanserats varit så pass tunga och klumpiga att många proffs hellre behållit sina gasdrivna pickor.

Men kanske är detta nu på väg att förändras. Med en längd på 310 mm, en vikt på blygsamma 2,4 kg inklusive batteri och en hastighet på 2,5 dyckert/sek, är batteridrivna NT1850DA för 16–50 mm dyckert, åtminstone om du frågar HiKOKI, ”Marknadens kompaktaste och lättaste dyckertpistol i 18V-klassen” – och kanske rent av maskinen som blir tungan på vågen för elektrifieringen av ännu ett verktygsegment?

100 dyckert rymmer magasinet. Och med ett fulltankat 5,0 Ah-batteri (BSL1850) hinner du med upp till 2 600 skott innan det är dags att ladda/byta. Tre års fabriksgaranti gillar man ju också.

Läs mer på www.hikoki-powertools.se.

SKRIVEN AV
DMH
Sedan starten har DMH - Den Moderna Hantverkaren publicerat mängder av artiklar, nyheter, reportage och tester för den professionella hantverkaren. Tidningen uppstod ur behovet av en riktig branschtidning för skickliga yrkesmän.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.