Kapa allt, hela tiden

Kapa de gamla sorgebanden, tegelpannorna, gummibeläggningarna och framförallt kostnaderna med två nya multi-kap skivor.
Kapa allt, hela tiden

Det är Husqvarna och Norton Clipper som samtidigt (men förmodligen inte synkroniserat) släpper var sina serier kapskivor för i princip alla material. Husqvarnas Vari-Cut är konstruerad att kapa i nästan alla sorters material som man kan stöta på under en arbetsdag. Det finns inga behov att byta klingor, då klingan kan kapa rör och armeringsjärn lika lätt som tegel, block och betongplattor.

Norton Clippers nya klinga Multi Runner däremot skryter om sin nya konstruktion där diamantslipkornen ligger utanpå själva segmentet. Detta ger en konstant och direkt kontakt med material som ska kapas. Enligt tillverkaren får den därmed en mycket aggressiv och snabb kapning. Norton menar också att klingan får lång livslängd och konstant kapdjup samt låg vibrationsnivå. Den nya klingan är avsedd för torrkapning med vinkelslip, handhållen kapmaskin eller bordssåg och finns bland annat i diametrar från 115 mm till 350 mm.

SKRIVEN AV
Per Wallin
Reporter, fotograf och redaktör på DMH
Journalist från Västerås med bland annat ett Mongol Rally på meritlistan. Nästa mål är att äta världens största geléråtta (cirka åtta kilo). Skriver om bygg- och hantverksbranschen i stort, i väntan på genombrottet som Harlequin-författare. Tar gärna emot tips från er på per.wallin@dmh.nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.