Jobman och Texet går samman i gemensamt bolag – bildar tillsammans Jobman Texet AB

Jobman och Texet går samman i gemensamt bolag – bildar tillsammans Jobman Texet AB

Jobman Workwear AB och Texet AB går samman i ett gemensamt bolag: Jobman Texet AB. Båda bolagen ingår sedan tidigare i New Wave Group.
– Tillsammans får vi de muskler och den storlek som krävs för att vara en ledande aktör inom arbetskläder. Vi stärker vårt fokus på kundupplevelse, kunderbjudande och kvalitet, säger Joakim Rothschild, nuvarande vd för Jobman i ett pressmeddelande.

I och med fusionen samlas varumärken som Jobman Workwear, James Harvest Sportswear, J.Harvest & Frost samt Printer Active Wear i ett och samma bolag, Jobman Texet AB.

– Vi har under flera år haft diskussioner i våra bolag om hur vi kan skapa ett ännu bättre kunderbjudande för våra respektive kunder. Det har landat i att vi nu går samman i ett gemensamt bolag. Tack vare det kan vi erbjuda leverans av kläder till allt från vd och ledningsgrupp till hantverkare och service- arbetare, säger Joakim Rothschild, nuvarande vd för Jobman i ett pressmeddelande.

Krister Jonfelt, nuvarande vd för Texet AB:

– Vi gör den här sammanslagningen för vi tror på styrkan i erbjudandet och den ökade kundnyttan samt för att vi som ett bolag skapar bättre förutsättningar att även fortsättningsvis vara en ledande aktör i branschen.

Samtliga medarbetare som idag arbetar på respektive bolag kommer att ingå i det nya bolaget.

– Det viktigaste i denna process är att ge våra respektive kunder bättre värden och samtidigt att vara en ännu bättre arbetsgivare för våra anställda. Vi planerar framledes även att göra större investeringar för att ytterligare spetsa till vårt erbjudande, säger Joakim Rothschild, som med tidigare erfarenhet från att leda sammanslagningar blir vd för den nya organisationen.

”ONE STOP SHOP”

Texets nuvarande vd, Krister Jonfelt, blir vice vd i den nya organisationen.

Fördelarna med fusionen, för båda bolagens kunder, är ett bredare utbud. Kunderna får tillgång till ett ännu bredare sortiment från en och samma leve- rantör; en leverans, en faktura.

– Jobman Texet blir en ”one stop shop”. Jag är mycket stolt och glad över det här beslutet. Nu följer ett par månader där vi bygger ett, för branschen, nytt bolag med ny struktur rustat för framtiden. Vi avser att kunna arbeta fullt ut, tillsammans, från och med den 1 juli 2023, säger Rothschild.

SKRIVEN AV
Mattias Bladh

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.