Jobba hela dagen

Volvo lanserar eldrivna grävmaskinen EC230 Electric i Europa
Jobba hela dagen

Efter att tidigare ha lanserats i i Kina (2021) och Norge (2022) är nu de första exemplaren av Volvos medelstora, eldrivna grävmaskin EC230 tillgänglig för de första kunderna i övriga Europa. Bland nyckelspecsen för den 23 ton tunga arbetshästen kan nämnas en lyftkapacitet på 7 560 kg (längs larv), en maximal brytkraft (med Boost-läge) på 149 kN och en skopkapacitet på upp till 1,44 kubik beroende på utförande. 

Enligt Volvo ligger drifttiden precis där den ska, nämligen på ”en hel arbetsdag” (eller cirka åtta timmar), med möjlighet till snabbladdning under lunchtimmen. Stor vikt har också lagts på flexibilitet när det kommer till laddning. EC230 är därför utrustad med en CCS2-standardkontakt, som gör det möjligt att använda i princip alla tillgängliga laddare på marknaden.

Enligt återförsäljaren Swecon är planen att EC230 ska lanseras på bredare front under 2024.
Läs mer på www.swecon.se.

SKRIVEN AV
DMH
Sedan starten har DMH - Den Moderna Hantverkaren publicerat mängder av artiklar, nyheter, reportage och tester för den professionella hantverkaren. Tidningen uppstod ur behovet av en riktig branschtidning för skickliga yrkesmän.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.