https://track.adform.net/C/?bn=72748028

JAPE firar 40 år

Kommer uppmärksammas på flera sätt under året
JAPE firar 40 år

I över 40 år har JAPE utvecklat lösningar för friska hus. En milstolpe som företaget kommer att fira med ett stort jubileum.

Startskottet för jubileumet är den 1 mars, på dagen 40 år då JAPE grundades. I samband med det kommer JAPE bland annat släppa sin nya profil, lansera en ny hemsida och ha nytt butiksexponeringsmaterial. Under året kommer det också vara möjligt att följa JAPE:s historia på sociala medier.

Och det finns anledning att fira då JAPE haft en succéfylld resa sedan starten 1984. Det var året då bolaget grundades i Markaryd av Peter af Klinteberg för att åtgärda problemen som uppstod i de hastigt byggda miljonprogrammen på 1960- och 70-talet, där brister i konstruktionen och dåtidens byggmaterial gjorde de boende sjuka.

För att lösa problemet utvecklade Peter af Klintberg mekaniskt ventilerade golv. Ett system som effektivt åtgärdar problem med dålig lukt, fukt och radon i betongplattor. De ventilerade golven marknadsförs idag av systerbolaget JAPE Ventgolv AB.

FINNS HOS 1 500 ÅTERFÖRSÄLJARE

Resten är, som det heter, historia och idag erbjuder JAPE ett brett produktsortiment som gör det enkelt att underhålla såväl inomhus som utomhus. JAPE finns idag hos 1 500 återförsäljare och produktionen bedrivs alltjämt i egen regi och har utvecklats i samband med expansion, där man bland annat investerat i automatiserade processer och större lokaler.

För JAPE är hållbarhet en allt mer central fråga och i dag har man ett ambitiöst miljöarbete där produkter och appliceringsmetoder ständigt utvecklas för att säkerställa hög effekt till minsta möjliga miljöpåverkan.

JAPE Produkter AB och systerbolaget JAPE Ventgolv AB drivs idag av Peters af Klintbergs barn. Sedan 1994 finns all verksamhet, inkluderat produktion och lager, i Hässleholm.

SKRIVEN AV
Mattias Bladh

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.