Istället för diesel

Ny serie portabla elektriska luftkompressorer från Atlas Copco.
Istället för diesel

Miljövänligare, tystare, lättare och mer flexibla! För att klara de nya steg V-utsläppsgränserna lanserar Atlas Copco nu en hel serie nya eldrivna VSD-kompressorerna (Variable Speed Drive) i sin E-Air-serie i storlekar från 7–31 m3. 

Den nya VSD-serien omfattar totalt tre modeller: VSD E-Air H 250, VSD E-Air H 450 och VSD E-Air V 1100, och är särskilt lämpliga för områden med krav på låga utsläpp och ljudnivåer, samt miljöer där ventilation är en del av driftskostnaden: gruvbrytning, tunnelbyggen eller arbetsplatser inne i städer exemepelvis. Utöver de uppenbara miljöfördelarna med eldrivet är E-Air-serien dessutom betydligt lättare än dieselkompressorer, vilket betyder att vissa modeller kan transporteras med vanligt B-körkort. VSD-kompressorerna erbjuder också en större flexibilitet eftersom de till skillnad mot eldrivna kompressorer med fast hastighet inte kräver en strömtopp vid start, utan kan anpassas till den effekt som finns tillgänglig på arbetsplatsen.

Läs mer på www.atlascopco.com/sv-se

SKRIVEN AV
DMH
Sedan starten har DMH - Den Moderna Hantverkaren publicerat mängder av artiklar, nyheter, reportage och tester för den professionella hantverkaren. Tidningen uppstod ur behovet av en riktig branschtidning för skickliga yrkesmän.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.