Ironhand: Mer kraft och mindre förslitningsskador med framtidens sätt att arbeta.

Trött i lederna efter en lång dag på jobbet? Kanske ett mjukt exoskelett kunde vara någonting? DMH har testat Ironhand från svenska tech-pionjärerna Bioservo – världens första robotiska muskelstärkande system.
Ironhand: Mer kraft och mindre förslitningsskador med framtidens sätt att arbeta.

Bioservo Technologies, vars patenterade SEM-teknologi (Soft Extra Muscle) är grunden för företagets innovativa, bärbara och kraftstärkande produkter, grundades 2006 som resultatet av ett samarbete mellan forskare vid Kungliga Tekniska Högskolan och neurokirurgen Hans von Holst på Karolinska sjukhuset, som initialt sökte efter ett hjälpmedel för strokepatienter. 

Efter många år av forskning och utvecklingsarbete erbjuder Bioservo idag två huvudsakliga produkter: Carbonhand, ett mjukt app-styrt exoskelett för användare inom hälso- och sjukvården som lanserades 2017, samt den produkt vi tagit oss till företagets kontor i Kista för att prova – Ironhand, ett kraftfullare system för professionella användare och applikationer inom tillverkningsindustrin och byggbranschen som lanseras nu under våren. 

Läs hela reportaget här.

SKRIVEN AV
David Liljefors

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

FLER NYHETER

VISA FLER