Internetansluten skruv från svenska Strainlabs

Internetansluten skruv från svenska Strainlabs

En uppkopplad skruv som kan berätta om den behöver dras åt, eller rent av bytas? Tro det eller ej, men den här unika lösningen från svenska Strainlabs, som visades på Elektronikmässan i Göteborg under våren, är en faktisk CE-märkt produkt som går att beställa. 

Hemligheten med skruven är en liten LED-sensor i skruvens skalle som kontinuerligt mäter hålets dimensioner ned till enstaka micrometer, och skickar denna data till molnet. Ett minskat djup tyder på att förspänningen håller på att släppa. Är djupet större har skruven töjts av förspänningen, och kan därmed behöva bytas. Inget du kommer att använda på bred front som snickare dock.

Enligt Strainlabs är skruven främst tänkt för användare inom till exempel maskinbyggnation och processindustrin, där skruvförband regelbundet inspekteras, och driftsstopp snabbt kan bli kostsamma. 

Läs mer på www.strainlabs.com.

SKRIVEN AV
DMH
Sedan starten har DMH - Den Moderna Hantverkaren publicerat mängder av artiklar, nyheter, reportage och tester för den professionella hantverkaren. Tidningen uppstod ur behovet av en riktig branschtidning för skickliga yrkesmän.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.