Ingen snål-Ove, men däremot slarv-Ove

Är grannen på dig om att låna verktyg i sommar för "du har ju så många"? Akta dig, en undersökning visar att  38 procent verktygen kommer tillbaka trasiga. Eller inte alls. 
Ingen snål-Ove, men däremot slarv-Ove

I en undersökning som Hornbach gjort visar det sig att många hemmafixare tänker förväntar sig att få hjälp, och att hjälpa till med något form av bygg- eller husprojekt i sommar. Och att de flesta gärna hjälper till utan att förvänta sig någonting i gengäld – bara tolv procent av de tillfrågade förväntar sig en gentjänst, middag eller betalning av något slag.

Men siffrorna är inte så ljusa om det ska lånas verktyg fram och tillbaka, säkerligen något som de flesta hantverkare drar sig för när hemmapulargrannen kommer och knackar. Men de lånar gärna ut till varandra, 77 procent, tyvärr inte alltid med så gott resultat: för 38 procent av de tillfrågade har det hänt att de fått tillbaka sakerna i sämre skick eller inte alls.
– Tyvärr verkar det vara en risk när en lånar ut saker, men som tur är verkar många vara väldigt försiktiga med andras saker, säger Andreas Larsson, marknadschef på Hornbach.

SKRIVEN AV
Per Wallin
Reporter, fotograf och redaktör på DMH
Journalist från Västerås med bland annat ett Mongol Rally på meritlistan. Nästa mål är att äta världens största geléråtta (cirka åtta kilo). Skriver om bygg- och hantverksbranschen i stort, i väntan på genombrottet som Harlequin-författare. Tar gärna emot tips från er på per.wallin@dmh.nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.