Infästningsexperten fischer ingår samarbete med STARK Group 

Infästningsexperten fischer ingår samarbete med STARK Group 

Infästningsexperten fischer ingår ett samarbetsavtal med bygghandelsjätten STARK Group. I Sverige verkar STARK Group under namnet Beijer Byggmaterial och fischers infästningsprodukter kommer nu finnas i 90 Beijer-butiker i landet.
– Med STARK-avtalet kommer både varumärket fischer och tillgången till vårt breda produktsortiment att stärkas, säger Niels Kold Nielsen, vd för fischer i Norden.

Infästningsexperten fischer växlar nu upp på den nordiska marknaden. Inom en snar framtid kommer professionella hantverkare kunna hitta fischers infästningsprodukter på hyllorna i STARK Groups 216 nordiska butiker.

Som bekant verkar STARK Group i Sverige under namnet Beijer Byggmaterial.

– Vi har en lång tradition av att samarbeta med professionella byggvaruhandlare i Norden. Med STARK-avtalet kommer både varumärket fischer och tillgången till vårt breda produktsortiment att stärkas, säger Niels Kold Nielsen, vd för fischer i Norden, i ett pressutskick.


Niels Kold Nielsen, vd för fischer i Norden.

Avtalet med STARK Group härrör från ett större strategiskt arbete som drog igång för flera år sedan. Infästningsexperten har de senaste åren arbetat med att närma sig marknaden ur ett nordiskt perspektiv snarare än ur ett landspecifikt perspektiv.

– Tidigare var det vettigt att ta marknadsinput från de enskilda länderna som självständiga marknader, men eftersom både entreprenörer och slutkunder arbetar utifrån ett nordiskt synsätt måste vi göra det vi också, säger Niels Kold Nielsen och avslutar:

– När vi etablerade vår nya strategi började vi med vad många faktiskt skulle tro är det omvända tillvägagångssättet. Vi började med att skapa en ny logistikplattform som ska säkerställa att vi alltid kan leverera och säkerställa den bästa, professionella servicen på marknaden. Och det är just detta upplägg som möjliggör så omfattande avtal som det vi nu har ingått med STARK.

90 BEIJER-BUTIKER

Förutom att vara leverantör av infästningsprodukter i hela Norden kommer fischer även att vara leverantör av skruvar i Norge och Finland.
I Sverige kommer fischers produkter att finnas i 90 Beijer-butiker.

SKRIVEN AV
Mattias Bladh

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

MER BRANSCHNYTT

VISA FLER