Hon är Årets Byggchef

Årets Byggchef 2023 är utsedd
Hon är Årets Byggchef

Årets Byggchef 2023 är utsedd. Det blir 36-årige Angelica Starke, som driver eget bolag som projektledare och byggledare.
– Med sitt fokus på såväl det mänskliga perspektivet i sitt ledarskap som på den hållbara byggprocessen är Angelica Starke den typ av chef och ledare som samhällsbyggnadssektorn behöver fler av, säger Jeanet Corvinius, styrelseordförande i Byggcheferna.

Bakom utmärkelsen Årets Byggchef står Byggcheferna, en branschförening inom Ledarna, och tidningen Byggvärlden.

Syftet med utmärkelsen är att höja statusen på byggchefsrollen och locka fler att satsa på ett jobb som chef inom samhällsbyggnad.

Och Årets Byggchef är nu offentliggjord i form av Angelica Starke, 36, som driver eget företag som projektledare och byggledare.

– Med sitt fokus på såväl det mänskliga perspektivet i sitt ledarskap som på den hållbara byggprocessen är Angelica Starke den typ av chef och ledare som samhällsbyggnadssektorn behöver fler av. Det gör henne till en ytterst värdig vinnare och inspiratör för vår bransch, säger Jeanet Corvinius, styrelseordförande i Byggcheferna i ett pressmeddelande.

JURYNS HYLLNING

Juryns motivering: Angelica Starke blir utnämnd till Årets Byggchef för sitt modiga och snabbfotade ledarskap. Hon brinner för att byggnader ska ha ett mervärde för människorna som bor där, men också för samhället i stort, där olika grupper av människor tas i beaktning.

Angelica Starke visar att ledarskap, lönsamhet, god projektkultur och förnyelse kan gå hand i hand. Hon praktiserar individanpassat ledarskap för att förstå varje medarbetares egen förutsättning att utföra sitt jobb, är lyhörd och står upp för branschens orättvisor när någon inte behandlas rätt.

Angelica bidrar till att byggbranschens klimatneutralitet, både i projekten och genom att leda andra i den gröna omställningen. Angelica Starke är bevis för hur ledarskap behöver bedrivas för att uppnå en förändring som inte bara blir en pappersprodukt utan som mynnar ut i modigt agerande.

UTBILDAD PÅ CHALMERS

Angelica Starke är utbildad på Chalmers Väg och vatten och Masterprogrammet: Design for Sustainable Delevlopment. Hon började som trafikingenjör i Partille kommun och gick sedan vidare till Rotpartner och specialiserade sig på ombyggnad och renoveringar.

Företaget bytte namn till Dayspring och blev uppköpta av Sweco där hon har jobbat som biträdande byggledare, projekteringsledare, projektledare, kontrollansvarig och teamledare.

Angelica Starkes ledarskapsmotto: Engagemang och mod. Designe your own future. Det är du som bestämmer hur det blir. Sätt dig i förarsätet för ditt liv. Och ”Just do it”. Bara gör och ta lärdomar efteråt.

FJORTONDE ÅRET I RAD

Utmärkelsen Årets Byggchef har nu delats ut för fjortonde året i rad. De kriterier som juryn bedömer är lönsamhet, etiskt agerande, ledarskap, förnyelse och säkerhet. Stor vikt läggs på referenstagning med hjälp av ett externt företag.

Årets jury består av: Amanda Borneke (Byggcheferna), Peter Åhs (Byggfakta), Viktoria Edelman (AG Advokat), Greger Gunnarsson (Airteam), Mustafa Sherif (Afry, Urbanistica podcast) och Carolina Detterfelt (JM Entreprenad, Årets byggchef 2022).

SKRIVEN AV
Mattias Bladh

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.