Heta nyheter på Elmässan i Kista

Heta nyheter på Elmässan i Kista

Elmässan i Kista är över för denna gång. DMH var självklart på plats och missade du den stora branschfesten så häng med.

Elmässan pågick under två fullspäckade dagar, 19-20 oktober, på Kistamässan och inte otippat var mässan välbesökt. Från seminarier, politisk debatt till produktnyheter inom el, installation och fiber stod på agendan.

Här nedan kan du ta del av ett axplock heta nyheter från elmässan.

(Ett längre reportage om elmässan i Kista hittar du i DMH nummer 11 den 15 december).


Het nyhet. Elma Instruments EVSE-200-adapter för mätning på laddningsuttag lockade till sig många nyfikna besökare. Adaptern aktiverar laddaren genom att simulera anslutning av en elbil, och flyttar ut mätpunkterna till standard banankontakter. På bilden syns Peter Palmgren på Elma Instruments AB.

Administrativa programvaror. Hantverksdata har flertalet affärssystem för Sveriges alla slags hantverkare; från det lilla företaget till stora kompletta lösningar för större företag och kedjor. På bilden: Gustav Öberg på Hantverksdata.

Stabil elfordonsladdning. CTEK och deras bärbara 11 kW EV-laddare NJORD GO lockade nyfikna besökare på elmässan. Laddaren kan användas med CTEK:s app för att låsa upp en radda ytterligare funktioner. På bilden: Mikael Norlander på CTEK.

Återvunnen havsplast. ELKO är först i världen leverantören i världen med att använda återvunnen havsplast vid tillverkning av uttag, strömbrytare och ramar. Här exemplifierat av ELKO:s nya 2-vägsuttag (ELKO Plus svart Ocean Plastic) i svart marinplast. På bilden: Hans Rustas på ELKO.

Wera Zyklop Pocket. Smidigt och praktiskt värre! Wera Zyklop Pocket-sats (8009) har, bland annat, spärrat handtag med integrerat bitsmagasin, och den magnetiska direktfattningen förvandlar 3/8″-spärrhandtaget till en bits-spärrskruvmejsel med 1/4″-bitshållare. På bilden: Sebastian Östlund på Hansson & Frife.

Gedigen ljusbild. Schneider Electric visade, bland annat, upp ny arbetsbelysning (LED) från Thorsman, som nu bjuder på än bättre energieffektivitet, högre ljuskvalitet och längre livslängd. På bilden: Joanna Thunholm på Schneider Electric.

Kompetent kabelsax. Knipex kom med en mängd produkter. Bland dessa en ytterst kompetent kabelsax (95 11 160), som bland annat kan kapa flertrådiga koppar- och aluminiumkablar upp till Ø 15 mm (50 mm²). På bilden: Carl-Johan Camp på Knipex.

Smart belysning. Plejd visade upp sina smarta belysningssystem. På bilden syns Fredrik Adnell på Plejd.
SKRIVEN AV
DMH
Sedan starten har DMH - Den Moderna Hantverkaren publicerat mängder av artiklar, nyheter, reportage och tester för den professionella hantverkaren. Tidningen uppstod ur behovet av en riktig branschtidning för skickliga yrkesmän.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.