Helhetskoncept för ångspärrar till låglutande tak

Helhetskoncept för ångspärrar till låglutande tak

Att välja rätt ångspärr är A och O för att undvika fuktskador och hålla byggnaden frisk under den tekniska livslängden. Och eftersom ångspärren är en inbyggd och svåråtkomlig konstruktionsdetalj är det extra viktigt att det blir rätt från början. Men ska man köra på traditionell PE-folie? Eller borde inte bitumenångspärrar vara ett mer hållbart val? 

Nya Haloproof från Mataki är inte bara en serie kompetenta ångspärrar för olika typer av låglutande tak- och bjälklagskonstruktioner. Till konceptet hör också ett omfattade tillbehörssortiment.

Plus en väl utarbetad projekteringsvägledning innehållande bland annat ritningar samt regler och råd från AMA och Boverket kring hur genomföringar och anslutningar ska genomföras för olika takkonstruktioner – inklusive så kallade aktiva tak.

Till exempel med solpaneler eller sedumbeläggning. Läs mer på www.mataki.se.

SKRIVEN AV
DMH
Sedan starten har DMH - Den Moderna Hantverkaren publicerat mängder av artiklar, nyheter, reportage och tester för den professionella hantverkaren. Tidningen uppstod ur behovet av en riktig branschtidning för skickliga yrkesmän.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.