Han blir ny vd för Sveriges Fria Bygghandlare

Carl Evedius tar över som ny vd för Sveriges Fria Bygghandlare
Han blir ny vd för Sveriges Fria Bygghandlare

Carl Evedius blir ny vd för Sveriges Fria Bygghandlare. Han tillträder tjänsten i Stockholm i höst.

– Jag är så glad att vi hittade Calle och att han ville vara med på vår transformationsresa, säger Johan Rosendahl, tf vd och styrelseordförande för Sveriges Fria Bygghandlare i ett pressmeddelande. Hans stora branscherfarenhet är viktig för oss på Sveriges Fria Bygghandlare, och den tillsammans med hans personliga ödmjukhet, gör honom till helt rätt person för uppdraget.

Carl Evedius har en stor erfarenhet i branschen. Började sin bana i familjeföretaget Saltsjöbadens Järn, Färg & Parfym AB redan 1990. Efter att ha utbildat sig till civilekonom, återvände Carl till byggmaterialhandeln. Först flera år på Nacka Trä/Bygg-Ole och sedan som inköpare på Byggtrygg/XL-BYGG.

“GILLAR FÖRÄNDRING”

Mellan 2013 och 2022 var han marknads- och inköpschef på Bygma, som då precis lämnat Woody för att stå på egna ben. Idag är han inköpschef på C24 Bygg, som ingår i XL-BYGG/Mestergruppen.

– Jag har alltid gillat att jobba för privata familjebolag och ser fram emot att, tillsammans med delägare och servicekontor, utveckla Sveriges Fria Bygghandlares position på den svenska marknaden, säger Evedius.


Carl Evedius tar över som ny vd för Sveriges Fria Bygghandlare
Johan Rosendahl (till höger) tillsammans med Sveriges Fria Bygghandlares nya vd Carl Evedius.

Det är just delägarnas frihet och möjlighet att fatta sina egna beslut, mitt i verkligheten, som tilltalar Carl med Sveriges Fria Bygghandlare.

– Jag gillar förändring och korta beslutsvägar, och jag är övertygad om att vi tillsammans kan vinna affärerna mot de alltmer toppstyrda och likriktade kedjorna.

SKRIVEN AV
DMH
Sedan starten har DMH - Den Moderna Hantverkaren publicerat mängder av artiklar, nyheter, reportage och tester för den professionella hantverkaren. Tidningen uppstod ur behovet av en riktig branschtidning för skickliga yrkesmän.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.