Hållbart och mer ljusinsläpp – karmlösa fönster från Ryds Glas

Hållbart och mer ljusinsläpp – karmlösa fönster från Ryds Glas

Att limma fönster direkt i stommen, istället för att fästa kassetten i en karm, är inte direkt det mest konventionella sättet att montera fönster. Men faktum är att karmlösa fönsterkassetter, en metod som tagits fram av entreprenören Tommy Vince i samarbete med Ryds Glas, är både billigare, installationsmässigt enklare och bättre rent hållbarhetsmässigt – eftersom tekniken kräver mindre material, och dessutom gör det enklare att återbruka glasen.

Enkelt uttryckt är metoden en kombination av tejpning och limning, där tejpen håller glaset i rätt position under hela härdningsprocessen. Värt att notera i sammanhanget är dock att limmet som används i processen endast härdar i temperaturer över minus fem grader C, och att fönsterna blir något mer ömtåliga utan karm, vilket ställer högre krav på varsam hantering.

Läs mer på www.rydsglas.se.

SKRIVEN AV
DMH
Sedan starten har DMH - Den Moderna Hantverkaren publicerat mängder av artiklar, nyheter, reportage och tester för den professionella hantverkaren. Tidningen uppstod ur behovet av en riktig branschtidning för skickliga yrkesmän.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.