Hållbar höst

Världens första miljödeklarerade klädkollektion från Fristads.
Hållbar höst

Att räkna på ett byggprojekts totala inverkan på miljön, från material till produktion och transporter, är inget nytt. Men tack vare RISE och textilforskaren Sandra Roos är det numera också möjligt att göra för kläder. Resultatet: Världens första miljödeklaration för klädproduktion (EPD) och världens första miljödeklarerade klädkollektion (Fristads Green), som lanseras nu till hösten. 

Samtliga plagg i Fristads nya Green-kollektion har en ”avskalad och modern” design för att minimera spill, trådåtgång och maskintid. En optimerad färgningsprocess minskar vattenförbrukningen med 75 procent, och även paketering och transport av det färdiga plagget görs på ett så hållbart sätt som möjligt. Förhoppning är att den nya EPD-standarden i framtiden ska användas av hela branschen. Mer information hittar du på www.fristads.com/sv-se

SKRIVEN AV
DMH
Sedan starten har DMH - Den Moderna Hantverkaren publicerat mängder av artiklar, nyheter, reportage och tester för den professionella hantverkaren. Tidningen uppstod ur behovet av en riktig branschtidning för skickliga yrkesmän.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

FLER NYHETER

VISA FLER
Det här är en annons | Till sajten >