Grönt i rören

Du ska inte behöva bila upp ett helt hus, grannskap eller landsända för att byta rör. Peter Helin på det i princip nystartade Rörliner slår ett slag för deras miljövänliga cementbaserade fodringsmassa.
Grönt i rören

Rörliner är licenstagare för Novadasolution som sedan 2011 utvecklat en miljövänlig cementbaserad massa är hållbar och miljöanpassad – till skillnad mot de vanliga härd- och epoxyplaster som entreprenörer trycker in i rören.
– Vi har gjort insidan av vattentorn, bassänger och liknande känsliga system, säger Peter Helin, vd på Rörliner.
För Peter och hans kollegor på Rörliner är det kraven på giftfri fodring som dyker upp i allt större utsträckning i EU som är slutet på regnbågen. Det kommer tvinga allt fler fastighetsägare att vända sig till honom och andra licenstagare.
– Det finns många gamla kåkar därute som har rör som måste fodras om. Marknaden är stor. Vi har ett gammalt rörnät i Sverige, säger Peter Helin.
Beläggningsmaterials huvudsakliga ingredienser är cement, sand och vatten. Peter trycker på deras massa är fri från epoxi, bisfenol A, polyester, metanol, aceton och andra skadliga ämnen för människa och natur.

 

SKRIVEN AV
Niklas Natt och Dag
Värnpliktig fänrik, filosofie kandidat, kuverteringsmaskinsoperatör (nattskift), reporter, redaktör, seniorredaktör, chefredaktör, frilans, konsult.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.