Gore-Tex för hus

Nu är framtiden här. Med en målarfärg utvecklad av NASA kan du snabbt och säkert plocka ner dina kunders energikostnad från yttre rymden.
Gore-Tex för hus

Thermogaias olika termoskyddsfärger är variationer på en gammal produkt i nya utföranden. Det är ett målningsbart keramiskt ytskikt för utom- och inomhusmåleri. Tanken med keramisk målarfärg har funnits länge, ursprunget kom rymdstyrelsen NASA på när de behövde färg som kunde stå emot den otroliga hettan som alstrades vid återinträde i atmosfären. Färgerna består av ett unikt bindemedel med fuktreglerande egenskaper och vakuumiserade keramiska kulor. Nu har den keramik-baserade färgen fått nytt liv – tack vare miljön.
– Färgen reglerar fukt, vilket gör att man kan spara väldigt mycket energi i uppvärmningskostnader, upp till 24 procent enligt oberoende mätningar, säger Berit Lönn, vd på Thermogaia.
Liksom många produkter som nu saluförs med kraft till bygg- och hantverksbranschen är miljövinsten med denna indirekt: produkten i sig kanske inte är miljövänligare än andra färger, men i och med att den sänker energibehovet vid uppvärmning så är det skonsammare i slutändan.

SKRIVEN AV
Per Wallin
Reporter, fotograf och redaktör på DMH
Journalist från Västerås med bland annat ett Mongol Rally på meritlistan. Nästa mål är att äta världens största geléråtta (cirka åtta kilo). Skriver om bygg- och hantverksbranschen i stort, i väntan på genombrottet som Harlequin-författare. Tar gärna emot tips från er på per.wallin@dmh.nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

FLER NYHETER

VISA FLER