Gnistfritt

Två kompakta, batteridrivna 18V cirkelsågar från Makita.
Gnistfritt

När det kommer till långa, raka snitt i bänkskivor eller jobb som att korta av brädorna på en altan är det få maskiner som kan mäta sig med friheten hos en kompakt, batteridriven cirkelsåg. Nu rullar Makita ut två stycken. 

DCS553 är en kolborstfri 150 mm metallcirkelsåg på som levererar en näst intill gnistfri kapning och därför passar extra bra för arbeten inom elinstallation, luftkonditionering och takräckesinstallation. Genom att flytta batteriet har Makita minskat maskinens längd ned till 267 mm. DCS553 är dessutom utrustad med en dammuppsamlare för en renare arbetsplats och bättre arbetsmiljö. Vikten är 2,8–3,1 kg beroende på batteri. Behöver du en större klinga, och AWS med möjlighet att ansluta dammsugare via Bluetooth, är 165 mm cirkelsågen DHS661ZU ett bra alternativ. Även här har längden kortats betydligt jämfört modeller, till 270 mm. Tack vare att sågbordet är tillverkat i aluminium och skärskyddet i magnesium stannar vikten på 2,9–3,2 kg beroende på batteri. Båda maskinerna kommer också med funktioner som ADT och XPT, batteriindikator, LED-belysning samt säkerhetsbrytare som förhindrar oavsiktlig start.

Mer info hittar du på www.makita.se

SKRIVEN AV
DMH
Sedan starten har DMH - Den Moderna Hantverkaren publicerat mängder av artiklar, nyheter, reportage och tester för den professionella hantverkaren. Tidningen uppstod ur behovet av en riktig branschtidning för skickliga yrkesmän.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.