Geberit firar 150 år

Badrumsinnovatören firar stort jubileum under 2024
Geberit firar 150 år

Badrumsinnovatören Geberit firar 150 år. Under året kommer man uppmärksamma detta stort och blicka tillbaka på företagets historia, som präglats av kvalitet, innovation och partnerskap.

Ända sedan grundandet 1874 i Rapperswil i Schweiz har Geberit varit en pionjär inom sanitetsbranschen, där man gått från ett enmansföretag till att idag vara en framgångsrik global koncern.

Idag sysselsätter Geberit över 10 000 medarbetare och driver 26 produktionsanläggningar, varav fyra är belägna utanför Europa.

Geberits historia tog sin början 1874 som ett enmansföretag i den forntida stadskärnan i schweiziska staden Rapperswil. 30 år senare uppfann företagets grundare Albert Gebert en blyinfattad träcistern. Framgångssagan fortsatte sedan med skapandet av den första plastcisternen som blev en världsnyhet 1952.

”FORTSÄTTER SÄTTA STANDARDER”

Tolv år senare lanserade Geberit världens första inbyggnadscistern på marknaden. Idag är Geberits inbyggnadscisterner tillsammans med installationsfixturerna Geberit Duofix några av de mest tongivande innovationerna inom sanitetsbranschen.

– Att göra bra saker ännu bättre har varit vårt motto sedan dag ett. Och när vi gör det sätter vi alltid våra kunder i centrum. Våra omfattande systemlösningar fortsätter att sätta standarder, då, nu och i framtiden, säger Christian Buhl, koncern VD, Geberit Group.

Företagets värderingar och mål har ända sedan starten kännetecknats av en jordnära attityd, hög kvalitetsmedvetenhet samt en strävan efter excellens. Dessa kännetecken genomsyrade kulturen i det lilla familjeföretaget som Geberit en gång var och fortsätter att göra det i dagens Geberit som europeisk marknadsledare inom sanitetsprodukter.

SLÄPPER JUBILEUMSBOK

Under 2024 firar Geberit sitt jubileum tillsammans med medarbetare, kunder och partners. Olika evenemang och festligheter anordnas under hela året. Geberit kommer dessutom att minnas de senaste 150 åren med en jubileumsbok om företagets historia och en jubileumswebbplats.

SKRIVEN AV
Mattias Bladh

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.