Gbo Fastening Systems AB byter bolagsnamn – blir Simpson Strong-Tie AB

Gbo Fastening Systems AB byter bolagsnamn – blir Simpson Strong-Tie AB

Gbo Fastening Systems AB, som sedan 2017 är en del av internationella koncernen Simpson Strong-Tie med säte i Kalifornien, byter bolagsnamn till Simpson Strong-Tie.

– Företaget har utvecklats positivt under det senaste året med god tillväxt i en mycket utmanande marknadssituation. Namnbytet är ett naturligt led i arbetet med att vidare integrera oss i koncernen samt ett första steg i det förändringsarbete och de satsningar som vi nu påbörjar, säger vd:n Niklas Lundin i ett pressmeddelande.


På bilden: Niklas Lundin VD, Gbo Fastening Systems AB /Simpson Strong-Tie AB.

Gbo Fastening Systems AB är en av Europas ledande tillverkare av infästningslösningar och Simpson Strong-Tie, som grundades 1956, har etablerat sig som världsledande inom byggbeslag, infästning och olika former av byggsystem.

Notervärt är att förändringen endast berör det juridiska bolagsnamnet och inte varumärket för Gbo Fastening Systems olika infästningskategorier. Precis som tidigare kommer infästning säljas under Gunnebo Fastenings varumärke och byggbeslag under Simpson Strong-Ties varumärke på den svenska marknaden.

NAMNBYTE VID ÅRSSKIFTET

Vid årskiftet 2023/2024 övergår Gbo Fastening Systems AB:s svenska enhet till att använda Simpson Strong-Tie som bolagsnamn i kommunikation och logotype. Visuellt blir förändringen synlig i bolagsinformation, fakturor, skyltar, visitkort, profil- och marknadsföringsmaterial samt i kommunikation på gunnebofastening.se och strongtie.se.

SKRIVEN AV
Mattias Bladh

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.