Fullt stopp på 5 millisekunder

Festools hypade bordssåg TKS 80 ute på marknaden
Fullt stopp på 5 millisekunder

Kanske har du redan sett Youtube-klippen där Festool demonstrerar nya bordsågen TKS 80 med att kapa, eller rättare sagt inte kapa, varmkorvar? Om inte så handlar det om en revolutionerade teknik som med hjälp av en fjäderförsedd patron trycker in ett aluminiumblock i sågklingan och på ett mirakulöst sätt stannar den helt på mindre än fem millisekunder om dina fingrar skulle komma i vägen.

Nu finns hur som helst sågen att beställa. TKS 80 kommer med en elektroniklösning som konstant övervakar driftstatusen i hela systemet för att säkerställa att tekniken fungerar som den ska. Grön LED-lampa – sågen är klar för användning. Om SawStop-tekniken väl kickat in är det lätt att göra sågen startklar igen genom att byta sågklinga och patron. SawStop-tekniken kan också kopplas från vid behov.

Mer info hittar du på www.festool.se

SKRIVEN AV
DMH
Sedan starten har DMH - Den Moderna Hantverkaren publicerat mängder av artiklar, nyheter, reportage och tester för den professionella hantverkaren. Tidningen uppstod ur behovet av en riktig branschtidning för skickliga yrkesmän.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.