Full koll på byggströmmen

Trådlöst CEE-uttag med smart chip från tyska eljätten Bals
Full koll på byggströmmen

Något av en snackis under världens största el/belysnings-mässa Light + Buildning i Frankfurt (18–23 mars) var tyska eljätten Bals nya, patenterade lösningen som gör det möjligt att koppla upp CEE-uttag trådlöst – och samtidigt få både mätning, temperatur och lokalisering i mobilen/plattan.

Kort beskrivet så handlar det om ett CEE-uttag som försetts med ett smart chip, ett SIM-kort och en läskod som enkelt kan scannas av med mobilkameran under det att anläggningen byggs upp – varpå en karta över anläggningen byggs upp i realtid, med information om var samtliga komponenter finns. Du kan som exempel direkt se om någon ”lånat” kablar, eller flyttat om dem i anläggningen.

Uttagen har även en inbyggd temperaturmätningsfunktion, som kan larma med push-notiser om något uttag sticker i väg värme- eller överbelastningsmässigt. 

Mer info hittar du på www.bals.com/en.

SKRIVEN AV
DMH
Sedan starten har DMH - Den Moderna Hantverkaren publicerat mängder av artiklar, nyheter, reportage och tester för den professionella hantverkaren. Tidningen uppstod ur behovet av en riktig branschtidning för skickliga yrkesmän.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.