Fler Newtonmeter

Nytt på Makitas XGT-plattform: slagborr och slagskruvdragare
Fler Newtonmeter

Om det är vrid- och åtdragningsmoment som får din puls att slå fortare, bör du nästan överväga att sätta dig ned innan du läser vidare. ”Har Makita släppt nytt på XGT-plattformen igen?”, kanske du undrar när du satt dig, medan det vattnas i munnen och kliar i fingrarna. Bajsar björnen i skogen, svarar vi.

Först ut: Slagborren HP001G kommer med ett vridmoment på upp till 140 Nm samt obelastat varvtal på upp till 2 600 varv/min (upp till 35 procent högre än föregående modeller) – siffor som kan översättas i en kapacitet på 50–152 mm för trä samt 20 mm för stål/tegel. Nästa maskin: Slagskruvdragaren TD001G kan skryta med ett åtdragningsmoment på 220 Nm, ett obelastat varvtal på upp till 3 700 varv/min, hela 10 åtdragningslägen och ett batteri som pallar för upp till 800 skruvar.

Mer info om båda maskinerna finns på www.makita.se

SKRIVEN AV
DMH
Sedan starten har DMH - Den Moderna Hantverkaren publicerat mängder av artiklar, nyheter, reportage och tester för den professionella hantverkaren. Tidningen uppstod ur behovet av en riktig branschtidning för skickliga yrkesmän.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.