Fler Newtonmeter

Nytt på Makitas XGT-plattform: slagborr och slagskruvdragare
Fler Newtonmeter

Om det är vrid- och åtdragningsmoment som får din puls att slå fortare, bör du nästan överväga att sätta dig ned innan du läser vidare. ”Har Makita släppt nytt på XGT-plattformen igen?”, kanske du undrar när du satt dig, medan det vattnas i munnen och kliar i fingrarna. Bajsar björnen i skogen, svarar vi.

Först ut: Slagborren HP001G kommer med ett vridmoment på upp till 140 Nm samt obelastat varvtal på upp till 2 600 varv/min (upp till 35 procent högre än föregående modeller) – siffor som kan översättas i en kapacitet på 50–152 mm för trä samt 20 mm för stål/tegel. Nästa maskin: Slagskruvdragaren TD001G kan skryta med ett åtdragningsmoment på 220 Nm, ett obelastat varvtal på upp till 3 700 varv/min, hela 10 åtdragningslägen och ett batteri som pallar för upp till 800 skruvar.

Mer info om båda maskinerna finns på www.makita.se

SKRIVEN AV
DMH
Sedan starten har DMH - Den Moderna Hantverkaren publicerat mängder av artiklar, nyheter, reportage och tester för den professionella hantverkaren. Tidningen uppstod ur behovet av en riktig branschtidning för skickliga yrkesmän.
Det här är en annons | Till sajten >