Finja lanserar mur- och putsbruk med inbyggd kolsänka

Finja lanserar mur- och putsbruk med inbyggd kolsänka

Var det inte så sent som i höstas som Finja lanserade ett murblock med hela 50 procent lägre klimatpåverkan? Det var det såklart. Och när det nu är dags för produkt nummer två i företagets gröna ECO-linje, har man vässat de klimatsmarta egenskaperna ytterligare.

Nya Mur- & Putsbruk B ECO, som är framtagen för applikationer som murning av lättklinkerblock, tegel och betonghålsten eller grovputsning på underlag av murverk ovan mark, har precis som i fallet med murblocket (Murblock Bas ECO) försetts med en permanent kolsänka i form av biokol som varar under hela produktens livslängd – och ger en 75 procent lägre klimatpåverkan jämfört med om samma jobb skulle göras med traditionella produkter.

Avslutningsvis: Mur- & Putsbruk B ECO, som självklart har samma fina tekniska egenskaper som Finjas befintliga produkter, kommer också i 100 procent återvinningsbara 23 kg-säckar av återvunnen plast och biomassa.

Läs mer på www.finja.se.

SKRIVEN AV
DMH
Sedan starten har DMH - Den Moderna Hantverkaren publicerat mängder av artiklar, nyheter, reportage och tester för den professionella hantverkaren. Tidningen uppstod ur behovet av en riktig branschtidning för skickliga yrkesmän.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.