Festool rullar ut ny batteridriven bordssåg

Festool rullar ut ny batteridriven bordssåg

Sett till sålda enheter, sedan Systainer-formatet lanserades i mitten på 90-talet, har Festools omåttligt populära förvaringslösning blivit något av Byggvärldens Minecraft-block på arbetsplatserna. Robusta, stötsäkra och stapelbara. Ett format som numera är så pass gångbart att det är vettigt att bygga verktyg särskilt anpassade boxarna.  

Den här batteridrivna bordssågen till exempel, CSC SYS 50, passar en Systainer som handen i handsken. Och bjuder, det kompakta formatet till trots, på prestanda fullt i klass med betydligt större, nätdrivna maskiner.

Här pratar vi kapsnittsbredd på upp till 450 mm, parallellsnitt upp till 280 mm, Vinkelsnitt från -2 till 47 grader, fyra sågklingslägen samt ett variabelt varvtal upp till 6 800 rpm. Och med den digitala manövreringen ställer du in höjd/vinkel med en noggrannhet på en tiondels millimeter – betydligt mer exakt än med tumstock.

Tillgänglig från om med februari 2023. Läs mer på www.festool.se.

SKRIVEN AV
DMH
Sedan starten har DMH - Den Moderna Hantverkaren publicerat mängder av artiklar, nyheter, reportage och tester för den professionella hantverkaren. Tidningen uppstod ur behovet av en riktig branschtidning för skickliga yrkesmän.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.