Festool lanserar kompakt skruvdragare

Festool lanserar kompakt skruvdragare

Längd 14 cm. Vikt: 700 gram. Och ett vridmoment på 22/40 Nm för trä respektive stål. Egentligen skulle väl dessa fakta kunna räcka som beskrivning för Festools nya 18V-skruvdragare TXS 18.

Men okej, till saken hör också att vridmomentet kan ställas i 13 steg för att kontrollera kraftutvecklingen. Att FastFix-systemet medger snabb och verktygslös växling mellan borrning, skruvning, vinkelborrning och vinkelskruvning. Och att flera funktioner, bland annat LED-belysning och höger-/vänsterstyrning, går att styra i mobilen via Festools tillhörande Work App.

En rad smarta tillbehör för olika arbetsuppgifter finns dessutom att tillgå, som djupstopp och excenterchuck för att kunna borra med begränsat djup och/eller nära kanten, eller vinkeltillsats för att kunna skruva runt hörn och nå ”dolda” skruvar i vinklar och vrår där större verktyg går bet.

Levereras med 10 mm FastFix snabbchuck i praktisk Systainer. Med eller utan batterier. Läs mer på www.festool.se.

SKRIVEN AV
DMH
Sedan starten har DMH - Den Moderna Hantverkaren publicerat mängder av artiklar, nyheter, reportage och tester för den professionella hantverkaren. Tidningen uppstod ur behovet av en riktig branschtidning för skickliga yrkesmän.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.