Festool Experience 2023

Festool Experience 2023

Gassande sol. Schnitzel, nykokt spätzle och Fritz-Kola. Och såklart, det senaste inom batteridrivna maskiner och verktyg för träkonstruktion, finsnickeri och måleri. Allt med Baden-Württembergs skogsklädda berg som backdrop. Tyska Wendlingen var platsen för den tredje upplagan av Festools event Festool Experience som gick av stapeln 12–14 juli.

Mitten av juli, det är väl semestertider? Inte för de hundratals ambassadörer, kunder/samarbetspartners, bygginfluencers och andra särskilt inbjudna representanter från media som tagit sig till södra Tyskland för en djupdykning i Festools befintliga produktportfölj, plus en första koll på kommande nyheter. 

– Festool Experience är ett fantastiskt sätt att kunna ge tillbaka till vårt community och dra sammetsgardinerna åt sidan för en unik inblick bakom kulisserna, säger Wictor Frejd, marknadschef för Sverige och Danmark på Festool. 


Ambassadörer, samarbetspartners, bygginfluencers och andra särskilt inbjudna representanter från media på plats i Wendlingen, för 2023 års upplaga av Festool Experience. Foto: Festool. 

Festools globala huvudkontor i Wendlingen var det första stoppet för det tre dagar långa eventet. Efter uppdelning i grupper roterades de tillresta gästerna runt på ett antal interaktiva produktstationer med temat batteridrivna produkter. Bland höjdpunkterna kan nämnas en ny listsåg på hjul (SYMC 70), skruvdragarna TXS 12 och CXS 12 (som från oktober kommer utgöra fundamentet för en helt ny 12V-serie) samt Festools aktiva exoskelett ExoActive – som du har kunnat läsa om tidigare här i DMH. 


Superkrafter på bygget! Intresset var stort för Festools nya, aktiva exoskelett ExoActive. 

Såga lister dubbelt så snabbt som med kapsåg? Festools nya listsåg SYMC 70. Foto: Festool. 

Onsdagen avslutades på bästa sätt med en fest inkluderande pizza, flasköl och fussballspel anordnad av Festools nya systerbolag Shaper Tools, där det också fanns möjlighet att provköra företagets handhållna CNC-maskiner.

FÖRARLÖSA TRUCKAR

Torsdagen, eventets andra dag, inleddes med transport till den nya fabriken i närliggande Weilheim, Festools i skrivande stund största produktionsanläggning där drygt 70 procent av den totala verktygsportföljen tillverkas. 


Istället för verktygslådan. Festools nya, öppna verktygsväska i textil. Foto: Festool. 

Efter en guidad tur av fabriksområdet och dess toppmoderna produktionslinjer, vilket bland annat inkluderade förarlösa robotiserade palltruckar, fortsatte besöket med demonstrationer av produkter som Festools nya batteridrivna bordssåg i Systainer-format (CSC SYS) och en ny långhalsslip (LHS-M) som produktmässigt kommer att landa mitt emellan syskonen LHS-E och flaggskeppet LHS-2 i PLANEX-familjen.


LED-belysning deluxe. Många gillade Festools nya långhalsslip LHS-M. Foto: Festool. 

Festools fabrik i Illertissen, beläget österut bland de Schwabiska alperna, var baslägret för eventets tredje och sista dag. Här tillverkas inte bara Festools alla dammsugare, utan dessutom hela Systainer-portföljen under systerbolaget TANOS flagg.

TANOS, som för övrigt firar 30 år i branschen detta år, visade bland annat upp ett flertal uppdateringar för de populära verktygs- och tillbehörslådorna. En klassisk öppen verktygsväska i textil, kompatibel med det befintliga Systainer-formatet, till exempel. 

SKRIVEN AV
DMH
Sedan starten har DMH - Den Moderna Hantverkaren publicerat mängder av artiklar, nyheter, reportage och tester för den professionella hantverkaren. Tidningen uppstod ur behovet av en riktig branschtidning för skickliga yrkesmän.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.