Expanderande prickar

Ljusbågsklassad stretchkollektion från GORE-TEX Professional
Expanderande prickar

Tro det eller ej, men faktum är att det numera är 40 år sedan GORE-TEX Professional revolutionerade klädindustrin, inte minst för yrkesproffsen. Med andra ord är det en hel del know how som ligger bakom det senaste tillskottet i den vattentäta och andningsbara produktfamiljen. 

GORE-TEX PYRAD är en ljusbågsklassificerad kollektion arbetskläder med särskilda utvecklade ”prickar” som vid hetta expanderar till mer än tio gånger sin ursprungliga storlek och bildar, tillsammans med yttertyget, ett skyddande ”skal” som effektivt stoppar flamspridning, blockerar konvektions- och strålningsvärme samt minskar värmeöverföringen till huden.

En fördel är också att laminatets fysiska form bibehålls efter värmeexponering, vilket minskar risken för hål och andra skador. Enligt GORE-TEX Professional är PYRAD-kollektionen också 50 procent stretchigare samt 45 procent lättare än jämförbara arbetskläder, och har 25 procent större andningsförmåga.

Läs mer på www.goretexprofessional.com.

SKRIVEN AV
DMH
Sedan starten har DMH - Den Moderna Hantverkaren publicerat mängder av artiklar, nyheter, reportage och tester för den professionella hantverkaren. Tidningen uppstod ur behovet av en riktig branschtidning för skickliga yrkesmän.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.