https://track.adform.net/C/?bn=72748028

En till mörk höst

Nu är höstens gymnasieantagning för Stockholms län klart, och det är ingen kul läsning för en bransch som skriker efter folk.
En till mörk höst

Bygg- och anläggningsprogrammet har tappat sökande och antagna de senaste åren och gör så även i år med 60 färre antagna elever och nästan hälften av platserna obesatta.
– I år är det ett rekordlågt antal ungdomar som har antagits och ska börja gymnasieskolan i Stockholm län. Det beror på att årskullen är väldigt liten, säger Charlott Rydén, chef för Gymnasieantagningen Stockholms län.
Men antalet sökande till de praktiska programmen är ändå proportionerligt lågt – och sjunker.

Naturvetenskapsprogrammet är det program som ökar mest i år med 119 fler antagna än förra året medan det estetiska programmet tappar flest elever i jämförelse med förra året med 104 färre antagna. Ekonomiprogrammet fyller upp sina platser bäst med endast 3% av platserna lediga. Det minsta programmet är Industritekniska programmet med 88 antagna.
– Vi kan konstatera att Samhällsvetenskapsprogrammet som är det största programmet är lika stort som alla 12 yrkesprogrammen tillsammans, säger Charlott Rydén.

 

SKRIVEN AV
Per Wallin
Reporter, fotograf och redaktör på DMH
Journalist från Västerås med bland annat ett Mongol Rally på meritlistan. Nästa mål är att äta världens största geléråtta (cirka åtta kilo). Skriver om bygg- och hantverksbranschen i stort, i väntan på genombrottet som Harlequin-författare. Tar gärna emot tips från er på per.wallin@dmh.nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.