En mix av verklighet och 3D direkt i mobilen

En mix av verklighet och 3D direkt i mobilen

Från idé till verklighet kan kännas som en lång sträcka ibland, men inte om du använder det nya AR-verktyget från Dalux. Det nya verktyget är en app utvecklad för Android och använder en unik form av AR-teknik för att förstärka det du ser framför dig på bygget. I appen får du en mix av verklighet och 3D direkt i telefonen via kameran, vilket gör det enklare att förverkliga ett projekt – innan man ens lyft skruvdragaren.

Ett av Skandinaviens största byggföretag, Veidekke, använder just nu appen vid bygget av det nya lägenhetsområdet Central Park i Lund:

– Ända sedan starten av det här bygget har vi använt AR-lösningen och jag kan inte vara annat än nöjd. Det hjälper oss att minimera riskerna för fel och jag kan nu hantera och rapportera avvikelser på bara några minuter, något som tidigare tog mycket tid. Med några enkla knapptryck kan jag fördela ut vad som ska göras och vem som ansvarar för det. Det här är utan tvekan framtiden och något jag gärna arbetar mer med, säger Anders Rosander, arbetsledare hos Veidekke.

Läs mer om Dalux TwinBIM på www.dalux.com

SKRIVEN AV
John Sempill
Musiker, trummis, racingnörd, skribent och lite annat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

FLER NYHETER

VISA FLER