En lysande lösning

En lysande lösning

Under Elfack som hölls i början på maj uppmärksammandes Anton Olsson, en ung elektriker som vann Schneiderfonden tidigare i år. Schneider Electric delar ut stipendier för att stödja och uppmärka nya idéer inom elinstallationsområdet. Själva idén dök upp när Anton Olsson på Görel Norden AB i Karlstad skulle sätta upp belysning på ett jobb. Idén om ett vägguttag som skulle förenkla flytt av armaturer kläcktes – ett vägguttag med en extra tändtråd. Med fas, nolla och jord går det att dimra belysning och tända och släcka, samtidigt som man får ett mycket förenklat underhåll.

Installationen påverkas men i det hela blir det lättare att byta, flytta och underhålla. Dock är det svårt att genomföra idén i dagsläget på grund av gällande standarder, men Schneiderfonden gillade ändå idén så pass mycket att man valde att ge ett av stipendierna på 15 000 kronor till Anton Olsson. När Anton fick frågan vad han skulle göra med pengarna berättade han att en ny soffa och säng låg högst upp på listan, för att fylla sin nyinförskaffade lägenhet med!

– Vi vill premiera idéer som kan underlätta för elektriker i vardagen, berättar Kurt Karlsson, Schneider Electric och ansvarig för Schneiderfonden. www.schneider-electric.se

SKRIVEN AV
John Sempill
Musiker, trummis, racingnörd, skribent och lite annat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.