En favorit i repris – Test av gipsinfästningar!

Hur mycket draglast och tvärlast klarar olika gipsinfästningar? Vi har testat, här hittar du svaren och hur de står sig mot varandra.
En favorit i repris – Test av gipsinfästningar!

Senast DMH gjorde ett test på gipsinfästningar var för fyra år sedan.

Det var planerat att göra ett nytt test till detta nummer, men när vi sonderade marknaden visade det sig att det inte hänt så mycket på infästningssidan när det gäller nya invasioner.
Visst, det finns fler varumärken men det är fortfarande samma variant av gipsinfästningar som gäller som exempelvis metallexpander, skivankare med mera. Därför har vi beslutat att publicera en uppdaterad version av testet då vi både fått många nya läsare sedan sist.

På kommande sidor presenterar vi produkter som du garanterat kommer att ha nytta av när du jobbar i gips.

Många av produkterna har olika namn, men är samma infästning beroende på vem som är leverantören. Även om vi inte har med alla leverantörer får du en ungefärlig uppfattning om hur stark en viss sorts infästning är vare sig det är tillverkare A eller B som står som avsändare. Metallexpandern är fortfarande en storsäljare som håller måttet tack vara sina bra drag- och tvärlastegenskaper. Men numera finns det andra lösningar med samma egenskaper som både är smidigare och gör mindre åverkan på fästmaterialet.

Läs hela testet här.

SKRIVEN AV
DMH
Sedan starten har DMH - Den Moderna Hantverkaren publicerat mängder av artiklar, nyheter, reportage och tester för den professionella hantverkaren. Tidningen uppstod ur behovet av en riktig branschtidning för skickliga yrkesmän.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.