https://track.adform.net/C/?bn=72748028

En bil man längtar efter att köra

Fiat ger sig in i den stekheta pickisklassen med Fullback. Biljättens första fyrhjulsdrivna pickup är ett mycket lyckat bilbygge. Men du som är sugen på en pickup bör veta att bilen är identisk med Mitsubishi L200.
En bil man längtar efter att köra

Fullback tillverkas nämligen av Mitsubishi i Laem Chabang i Thailand. En konsekvens av de allt vanligare samarbetena mellan biltillverkarna är att du som hantverkare får lyfta blicken från bilen och titta på eventuella skillnader i det ekonomiska erbjudandet. I det här aktuella fallet kan det till exempel vara läge att jämföra skillnaderna mellan L200:s och Fullbacks garantier. Fiats garantier gäller i fem år med 200 000 kilometers körsträcka och fri körsträcka de två första åren. För dig som väljer Mitsubishi gäller fem år med 100 000 kilometers körsträcka.

Fiat_Fullback_872x600

Översikt instrumentbräda Fiat Fullback

Sann körglädje
Fullback ger direkt svar på tal när jag trycker på gasen. Redan efter några hundra meter på asfalt känns bilen spännande och spänstig att köra. Men en pickup är förstås byggd för att även klara av betydligt tuffare körning än slät asfalt. Jag tar ut den på smala och kurviga, men framför allt snöiga och bitvis isiga grusvägar. De odubbade vinterdäcken biter sig fast på underlaget.
   Efter 20 mils körning parkerar jag bilen. Men det dröjer bara någon timme innan jag kommer på mig själv att längta efter att köra den igen. Fiat Fullback är verkligen en väl avvägd bil som ger en otrolig väghållning och körglädje. Med 180 hästkrafter vid 3 500 varv och 430 Newtonmeter vid 2 500 varv per minut är Fullback en bil som ger fullt tillräcklig acceleration och dragstyrka.
   Bilen har inkopplingsbar fyrhjulsdrift med både hög- och lågväxel. Fullback tillverkas i fyra karossvarianter och tre utrustningsnivåer, men i Sverige finns den endast tillgänglig i en utrustningsnivå – det vill säga fullt utrustad och endast som dubbelhytt. Däremot kan du välja mellan manuell eller automatlåda.
   Jag kör den femstegade automatlådan, som växlar mjukt och följsamt. Att bilen har maximal lutningsvinkel på 45 grader kan vara bra för dig att veta som tänkt köra bilen i oländig terräng.

Fiat last 872bred

Fullback har en lastkapacitet på ett ton.

Hög säkerhet
Fullback är utrustad med sju krockkuddar som absorberar en stor del av kraften vid en krock. Utöver de främre krockkuddarna har Fullback även sido- och fönsterkrockkuddar samt en krockkudde vid förarens knä.
   Sikten från hytten är bra och det är lätt att manövrera sig fram med knapparna. Pekskärmen är lättnavigerad, att ställa in mobiltelefonen via Bluetooth går hur lätt som helst. Backkameran tillhör absolut de bästa i klassen. Att se verkligheten bakom bilen i färg är förstås mycket användarvänligt.
   En finess värd att nämna är släpvagnsstabiliseringen som ger optimal stabilitet med påkopplat släp. Om fordonet girar drastiskt och släpet blir instabilt kommer stabiliseringssystemet automatiskt bromsa bilen för att återfå kontrollen över släpet.Fullback är en bil som absolut är värd att provköra eftersom den helt enkelt tillhör de intressantaste i pickupsegmentet. Dessutom ger dubbelhytten med tre sittplatser bak möjlighet att använda bilen som familjebil.

Fiat backkamera 872x500

Backkameran är en av de bästa i klassen.

FAKTA Fiat Fullback
EKONOMI
Grundpris: 269 900 kr. (provkörd bil)
Första förhöjd leasingavgift: 54 000 kr
Leasingtid: 36 månader
Leasingavgift/månad: 4 720 kr
Restvärde: 82 000 kr
Bränslealternativ l/100 km (blandad körning): Diesel fr. 7,5

Övrig information
Komfort/känsla/köregenskaper:
Säkerhet, grundutrustning i urval: Hög säkerhet. Krockkuddar (fram/gardin) för förare och passagerare, knäkrockkudde (endast förare), trepunktsbälte på alla platser, ABS-bromsar
Tillval i urval: Fullt utrustad från början
Konkurrenter i urval: Volkswagen Amarok, Nissan Navara, Mitsubishi L200
Motoralternativ: 2,4 l/180 hk/430 Nm
Lastutrymme: Flak mått: bredd = 1470 mm/längd = 1520 mm
Växellåda: 6-vxl man./ 5-stegad aut.
C02-utsläpp i g/km: Fr. 196
Max lastvikt/dragvikt: 1 000 kg/3 100 kg
2- eller 4-hjulsdrift: 2WD/4WD
Webbsida: http://www.fiatprofessional.se/se/Modeller/fullback-pick-up

➔ Restvärdet beräknas på en uppgiven körsträcka av 3 000 mil/år. I leasingavgiften ingår även helförsäkring under leasingperioden, som omfattas av trafik, delkasko och vagnskadegaranti. Leasingen baseras på Wasa Kredit:s prissättning i mars 2017. Kontakta gärna andra som erbjuder leasing för att jämföra. Alla priser och restvärdet är exkl. moms. För dagsaktuella priser, kontakta respektive leverantör.

plus
➔ Sann körglädje
➔ Lättnavigerad display
➔ Autobroms
➔ Bra backkamera

minus
➔ Klockan försvinner från displayen när tändningen stängts av
➔ Grunda hållare för kaffekopp/dricka
➔ Litet handskfack
➔ Vem har behov av handtaget i taket till vänster om ratten?

SKRIVEN AV
Anders Myrdal
Bilfantast med stor fäbless för rock från det glada sjuttiotalet. Ansvarar bland annat för DMH:s provkörningar och sätter gärna tänderna i nya transportbilar. Och du, vi vågar nästan lova att du får tillbaka bilen i gott skick...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

FLER TESTER

VISA FLER