Elinstallationsprodukter av återvunnen plast

Elinstallationsprodukter av återvunnen plast

Att tillverka saker av återvunnen plast, från arbetskläder och skor till däck och förpackningsmaterial, är onekligen en av de senare årens tydligaste trender. Och särskilt trevligt är det ju såklart när den återvunna plasten, som i fallet med ELKO:s nya produktserie Plus Ocean Plastic, kommer från källor som kasserade fiskenät och material insamlat från marina miljöer som hav och stränder.

Plus Ocean Plastic-sortimentet, som idag omfattar 18 produkter från strömställare till uttag och ramar, innehåller cirka 70 procent återvunnen ”havsplast”. Utöver detta har glasfiber och annan återvunnen plast tillsatts för brandsäkerhet och produktkvalitet. Utöver de uppenbara miljövinsterna har klimatavtrycket även kunnat minskas med 82 procent jämfört med traditionell plast. Läs mer på www.elko.se.

SKRIVEN AV
DMH
Sedan starten har DMH - Den Moderna Hantverkaren publicerat mängder av artiklar, nyheter, reportage och tester för den professionella hantverkaren. Tidningen uppstod ur behovet av en riktig branschtidning för skickliga yrkesmän.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.