Elektriskt vibrerande tandemvält från Bomag 

Elektriskt vibrerande tandemvält från Bomag 

Någon ska ju som bekant vara först, och i det här fallet var det Peab Asfalt. Det man är först med i Norden, mer specifikt, är att testa den här elektriska 2,5 tons-besten från Bomag, som lanserades på Bauma-mässan i oktober. 

Låt oss presentera BW 120 AD e-5, en vibrerande, förhållandevis tyst 48V tandemvält som jämfört med fossildrivna konkurrenter kan minska C02-utsläppen med 10 kilo. Per timme, that is. Kanon för jobb i stadsmiljö såklart, men också för arbetsplatser som skolor och sjukhus.

Och precis vad klimatdoktorn ordinerat med tanke på Peabs uttalade mål att vara klimatneutrala 2045. En riktigt fin maskin är det också, rent prestandamässigt. Arbetsbredd: 100 cm. Transporthastighet: 10 km/h, alternativt 5/km under arbete. Värt att nämna är också Intelligent Vibration Control (IVC), vandalskydd och LCD-display.

Är du sugen på ett exemplar är det dessvärre bara att ge sig till tåls fram till våren/sommaren 2023, då maskinen börjar säljas. Mer info finns på www.bomag.com.

SKRIVEN AV
DMH
Sedan starten har DMH - Den Moderna Hantverkaren publicerat mängder av artiklar, nyheter, reportage och tester för den professionella hantverkaren. Tidningen uppstod ur behovet av en riktig branschtidning för skickliga yrkesmän.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.