Elektrisk lastmaskin med tre batterialternativ

Elektrisk lastmaskin med tre batterialternativ

Visst, precis som för personbilar ligger de eldrivna lastmaskinerna som finns på marknaden fortfarande en bit över de dieseldrivna modellerna. Men så är också de löpande energikostnaderna, även med dagens elpriser, betydligt lägre. Och det där med buller, utsläpp och arbetsmiljö kan ni ju redan. 

Senast ut från Weidemann i segmentet är den här helt elektriska lastmaskinen, 1190E Hoftrac, som du hittar hos Maskinparken – en arbetshäst som sin kompakta storlek till trots (2 170 kg) erbjuder en tipplast med skopa/pallgaffel på fina 1 550/1 110 kg, en överlasthöjd på 2 466 mm samt en maxhastighet på 15 km/h. Tre olika alternativ för batterikapacitet finns att tillgå, beroende på applikationer och arbetskrav.

Nytt för 1190E Hoftrac, jämfört med tidigare modeller, är också att maskinen kommer med förarhytt – en potentiell game changer, kan tyckas, för alla med behov av en maskin på åretrunt-bruk. 

Läs mer på www.maskinparken.se.

SKRIVEN AV
DMH
Sedan starten har DMH - Den Moderna Hantverkaren publicerat mängder av artiklar, nyheter, reportage och tester för den professionella hantverkaren. Tidningen uppstod ur behovet av en riktig branschtidning för skickliga yrkesmän.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.