Eldriven, modulbaserad lastbil 

Eldriven, modulbaserad lastbil 

Att det bokstavligen regnar elbilskoncept nu för tiden är ingen överdrift – även om långt ifrån alla, för att inte säga de flesta, aldrig blir mer än just koncept. När det kommer till den här elektriska ”folkabussen”, XBUS från tyska Electric Brands, så lär produktion åtminstone i någon slags skala vara igång. Enligt uppgift ska 9 000 bilar redan vara beställda. 

Utmärkande för XBUS är bland annat att fordonet är uppbyggt med ett modulsystem som i pressreleaserna liknas med LEGO, och att räckvidden, med assistens från solceller på fordonets tak, ligger upp mot 800 kilometer. Anmärkningsvärt är också att XBUS, tack vare sina kompakta mått (396 x 164 cm) och låga vikt (under 600 kg utan batteri och tillbehör), kvalar in i EU-fordonsklassen L7e-B2, en klass som egentligen är avsedd för flersitsiga fyrhjulingar. Läs mer på www.electricbrands.de/en.

SKRIVEN AV
DMH
Sedan starten har DMH - Den Moderna Hantverkaren publicerat mängder av artiklar, nyheter, reportage och tester för den professionella hantverkaren. Tidningen uppstod ur behovet av en riktig branschtidning för skickliga yrkesmän.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.