Eldriven mikrogrävare med utbytbart batteri

Eldriven mikrogrävare med utbytbart batteri

Minigrävare brukar vi som bekant skriva om då och då här i DMH. Mikrogrävare däremot, är en betydligt mer sällsam fågel i maskindjungeln. Lite extra kul är det naturligtvis då att Komatsu och Honda har gjort gemensam sak och rullat ut den här ultrakompakta, 340 kg lätta, skapelsen som går under namnet PC01E-1, och storleksmässigt påminner mer om de spakstyrda grävare man rattade i förskolans sandlåda än om något som är ämnat för proffsbruk. 

Mycket till specs finns dock ännu inte att förmedla. Det Komatsu gått ut med är att motorn levererar 2,5 kW, drivs av utbytbara Mobile Power Pack e-batterier och kan laddas med vanlig 100 V hushållsel. Enligt uppgift ska PC01E-1 redan nu gå att hyra i Japan. Vi andra får väl hoppas på att den dyker upp på någon av mässorna framöver. Läs mer på www.komatsu.eu.

SKRIVEN AV
DMH
Sedan starten har DMH - Den Moderna Hantverkaren publicerat mängder av artiklar, nyheter, reportage och tester för den professionella hantverkaren. Tidningen uppstod ur behovet av en riktig branschtidning för skickliga yrkesmän.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

FLER NYHETER

VISA FLER