Elda bygget!

DMH:s redaktion fick lära sig en gång att det bara är lata och dumma som fryser. Det har HighTech Solutions också lärt sig och bestämde sig för att rädda våra byggarbetsplatser från General Vinter.
Elda bygget!

Nu får det vara slut med miljöförstörande dieselgrisar för att kundens nya garage inte ska dö fuktdöden. HighTech Solutions tagit fram två pellets-eldade värmesystem i containerformat: en med varmluft och en med hetvatten. Det passar därför alla som behöver någon form av värme. Från det lilla bygget till större industrier. Men värmesystemet passar kanske allra bäst för byggarbetsplatser tack vare att det är mobilt.
– Vi kan bygga mobila anläggningar i olika steg, allt från anläggningar som levererar 100 kW till de som levererar 1 mW, säger Thomas Gustafsson, VD på HighTech Solutions.
Han menar att pelletsvärmare är överlägsna då det är en naturprodukt som tillverkas nästan uteslutande av sågspån från sågverk och annan träindustri. En inhemsk och förnybar råvara som medför minimal miljöpåverkan vid eldning och som samtidigt är mycket billig i drift. En annan funktion är att den har 24-timmarslogg över förbränningen och att den kan skicka sms-larm om något går galet.
Men företaget kan ha en uppförsbacke för sin produkt i branschen. För enligt Thomas Gustafsson är många skeptiska till nyheter. Både på grund av att pelletsvärmare sedan tidigare har ett dåligt rykte inom byggbranschen men också på grund av att det låter för bra för att vara sant.
– När det kommer till nyheter inom byggbranschen så är många platschefer rätt så konservativa vilket innebär att det ofta behövs några goda referenser för att det ska bli ett tänkbart alternativ, berättar Daniel Forsberg, säljare på Stavdal, ett företag som använder brännarna.

SKRIVEN AV
Per Wallin
Reporter, fotograf och redaktör på DMH
Journalist från Västerås med bland annat ett Mongol Rally på meritlistan. Nästa mål är att äta världens största geléråtta (cirka åtta kilo). Skriver om bygg- och hantverksbranschen i stort, i väntan på genombrottet som Harlequin-författare. Tar gärna emot tips från er på per.wallin@dmh.nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.