Effektiv dränering med ny källarväggsskiva

Effektiv dränering med ny källarväggsskiva

Torrt inuti väggarna betyder torrt på fötterna, åtminstone vid jobb som renovering och nybyggnation av yttre källarväggar. Med Finjas nya källarväggsskiva för tilläggsisolering och dränering leds eventuellt vatten bort från väggen via räfflade, triangelformade spår istället för att dräneras genom skivan.

Resultatet är att fukten, precis som det är tänkt, transporteras bort via luftspalten – vilket i sin tur innebär att cellplasten kan behålla sin höga isoleringsförmåga, och samtidigt hålla väggen torr. 

Den nya källarväggsskivan kommer i måtten 1 185 x 1 185 mm, med en tjocklek på 100 mm och säljs i förpackningar och 24 stycken, vilket räcker för att dränera/tilläggsisolera omkring 34 kvadratmeter. En tips på förhand är att underlaget kan behöva jämnas ut och/eller lagas innan montering av källarväggsskivan kan ske.

Läs mer på www.finja.se.

SKRIVEN AV
DMH
Sedan starten har DMH - Den Moderna Hantverkaren publicerat mängder av artiklar, nyheter, reportage och tester för den professionella hantverkaren. Tidningen uppstod ur behovet av en riktig branschtidning för skickliga yrkesmän.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.