Dosor med vingar

Tysk lösning för installationer i lättbetong
Dosor med vingar

Elinstallationer i lättbetong är vanligare i Europa än uppe i Norden, både vid nybyggnad och ROT-jobb. En tillverkare som specialiserat sig på produkter för just den här typen av installationer (och som enligt uppgift nu har siktet inställt på den svenska marknaden) är tyska Primo, som bland annat erbjuder den här lösningen med dosor med påbyggda ”vingar” som gör att dosorna låser sig själva efter att de frästs in i betongväggen. 

I dosornas botten finns ett hål som passar fogskumspistol, genom vilket skummet kan fördelas runt dosan på några sekunder. Därefter kan dosan justeras innan skummet torkar. Unikt för dosorna är också att de är försedda med membran för införing av rör och kabel, vilket gör att installatören inte behöver göra utrymme för studsar. THERMO BOX är produktnamnet du ska lägga på minnet.

Läs mer på www.primo-gmbh.com/en.

SKRIVEN AV
DMH
Sedan starten har DMH - Den Moderna Hantverkaren publicerat mängder av artiklar, nyheter, reportage och tester för den professionella hantverkaren. Tidningen uppstod ur behovet av en riktig branschtidning för skickliga yrkesmän.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.