Domen kommer bli hård!

Domen kommer bli hård!

DET HÄR ÄR sista utgåvan innan sommaren, sedan tar DMH ett sommaruppehåll till den 23 augusti. Då är det bara några veckor kvar till valet, då vi som vanligt kommer att ställa alla partier mot väggen för att se vad de bland annat avser att göra med rotavdraget, sjuklöneveckorna för småföretagare, 3:12-regeln och mycket mera. Dagens regering med Stefan Löfven i spetsen måste historiskt sett frambringat det största magplasket i svensk politisk historia när det gäller att förvalta en högkonjunktur. Poliskris, sjukvårdskris, lärarkris…listan kan göras hur lång som helst, och nu är frågan om de inte även har frambringat en byggkris? Trots en enorm bostadsbrist lägger de stora byggbolagen planerade byggen på is och rear ut befintliga bostadsrätter.

Att bostadsmarknaden var överhettad rent prismässigt var nog alla överens om, men det rådde delade meningar om hur man skulle kyla av den. Att regeringen satte in en åtgärd, och sedan en till, utan att invänta effekten av den första åtgärden – det blev nådastöten för hela bostadsmarknaden. Vissa experter påstår att priserna behöver gå ned ytterligare 20 procent för att ligga på en rimlig historisk nivå med bolånetagarnas belåningsgrad. Så kanske är fallet, men att försöka åstadkomma allt detta på ett eller två år är ju helt vansinnigt. Varför inte även införa den gamla fastighetsskatten när de har ångan uppe? När regeringen sjunger sin lovsång om att 10 000 fler poliser, 70 000 lärare och tiotusentals sjuksköterskor ska utbildas och anställas – så finns det inte en tanke på hur detta ska finansieras, förutom med skattehöjningar. Inte ett ord om att pengarna i slutändan måste komma från den privata sektorn där småföretagarna spelar en avgörande roll, då fyra av fem anställningar sker just i småföretag. Istället för att underlätta företagarnas vardag försöker regeringen istället maximera uttaget och sätta käppar i hjulet för alla som driver någon sorts verksamhet. Och höjda skatter på exempelvis bensin och vägskatt drabbar självklart även vanligt folk, men det ger bra klirr i statskassan. Jag tror regeringen kommer få betala ett högt pris och dömas hårt av väljarna i höstens val, oavsett hur mycket Magdalena Andersson med sitt flin försöker övertyga oss om att Sverige aldrig gått så bra som nu.

SKRIVEN AV
Rickard
Publisher
Grundare av DMH och ansvarig för alla våra verktygstester. Så har du förslag på produkter eller verktyg som du tycker att DMH ska testa är det bara att höra av dig till mig. (Har du även ett garanterat bra gösställe så är du välkommen att skicka koordinaterna)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.