https://track.adform.net/C/?bn=72748028

Test borrhammare, Milwaukee vs. Makita

Många som ska köpa en ny borrhammare är förståeligt nog ute efter en så kraftfull maskin som möjligt som plånboken tillåter. Vi ställt Milwaukee M12 CH mot Makita HR 166D.
Test borrhammare, Milwaukee vs. Makita

Tidigare har det funnits en hel del att ta höjd för när man väljer borrhammare. Ska den vara batteri- eller sladdriven, ska den vara stor och kraftfull eller liten och lätt? Och sist men inte minst, priset?

Många gånger blir inköpet en kompromiss av alla dessa parametrar, vilket resulterar i att maskinen inte är alltid blir optimalt anpassat till behovet. Numera behöver du inte ta samma hänsyn till alla dessa frågor. Skillnaden mellan batteri- och sladdrivet är rent kraftmässigt indirekt utraderat. Och tack vare att du kan använda samma batteri till flera maskiner, om du håller dig till samma tillverkare och voltantal, har de flesta råd att investera i flera maskiner i samma nisch men med olika användningsområden. Då de nakna maskinerna faktiskt är riktigt billiga om du slipper köpa till batteri och laddare.

Nu har Makita och Milwaukee lagt örat mot marken och tagit fram varsin borrhammare i flugviktsklassen anpassad för finlir och lättare arbeten. Där man kanske i större utsträckning arbetar med armarna ovanför axelhöjd. Båda maskinerna är i 12-voltklassen och väger strax under två kilo inklusive batteri. De är uppbyggda på ungfärsamma sätt och presterar nästintill identiska testresultat. Så det är mer en fråga om personligt tycke och smak vilken du ska välja.

Borhammartest Milwaukee mot Makita

SKRIVEN AV
DMH
Sedan starten har DMH - Den Moderna Hantverkaren publicerat mängder av artiklar, nyheter, reportage och tester för den professionella hantverkaren. Tidningen uppstod ur behovet av en riktig branschtidning för skickliga yrkesmän.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

FLER TESTER

VISA FLER