DMH testar batteridrivna värmejackor

Värmejackor som drivs med tillverkarnas egna verktygsbatterier har blivit allt vanligare på senare år. Trots detta är jackorna fortfarande relativt okända ute hos hantverkarna och har inte fått det genomslag de faktiskt förtjänar.
DMH testar batteridrivna värmejackor

Så gjordes testet:

Batteri/adapter
Är det en arbetsjacka är det viktigt att batteriet och adaptern inte tar för stor plats och hänger i vägen när man springer omkring på bygget. Eftersom jackorna drivs med respektive tillverkares egna verktygsbatterier finns möjligheten till olika antal amperetimmar. Vi har testat jackorna med det minsta batteriet, vilket är 2,0/2,5 Ah

Uthållighet
Här har vi testat hur lång tid jackorna klarar att gå på högsta värmenivån med ett fulladdat batteri. För att inte någon termostat eller överhettningsskydd skulle slå till valde vi att öppna upp jackorna helt och hänga ut dem i 8 graders värme (yttertemperaturen vid testtillfället). Därför kan våra resultat skilja sig från tillverkarnas egna uppgifter, men det är samma förutsättningar för alla. 

Värme
De flesta jackorna har 3-4 olika värmenivåer, men ska det bli varmt ska man köra på högsta nivån, så har vi också testat dem. Vi har bedömt hur mycket värme jackorna avger och var på kroppen det sker. Hur man upplever värmen kan skilja sig åt beroende vilken kroppsform man har, och för att få maximal effekt måste värmeslingorna ligga mot kroppen. Vi har haft tio olika testpersoner som fått fylla i ett formulär med hur mycket värme jackorna avger på fyra olika punkter (bröst, ficka/mage, skuldra och ländrygg).

Jackan
Här har vi tagit hänsyn till material, foder, rörlighet och möjlighet att ställa in passformen med mera. Samtliga jackor klarar av att tvättas för hand, men det ger några extra tiondelar i poäng om de klarar av maskintvätt och torktumling. 

Läs hela testet här.

SKRIVEN AV
DMH
Sedan starten har DMH - Den Moderna Hantverkaren publicerat mängder av artiklar, nyheter, reportage och tester för den professionella hantverkaren. Tidningen uppstod ur behovet av en riktig branschtidning för skickliga yrkesmän.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

FLER NYHETER

VISA FLER
Det här är en annons | Till sajten >