https://track.adform.net/C/?bn=72748028

DMH testar batteridrivna skruvdragare med slagfunktion

Resultaten visar at vissa av maskinerna knappt klarade de krav man kan ställa på en slagborrmaskin. Ladda ned DMH:s test av batteridrivna skruvdragare med slagfunktion här!

test batteridrivna skruvdragare 7-2011

SKRIVEN AV
DMH
Sedan starten har DMH - Den Moderna Hantverkaren publicerat mängder av artiklar, nyheter, reportage och tester för den professionella hantverkaren. Tidningen uppstod ur behovet av en riktig branschtidning för skickliga yrkesmän.

1 kommentar

 • Profilbild Christian skriver:

  Hur kan man jämföra kompaktmaskiner och fullsize maskiner? Hur kan man jämföra ett kompaktbatteri på 1,5 Ah med fullsize batterier på 3 Ah och sedan ge det lilla batteriet en 4 i uthållighet? Går utmärkt att använda det stora batteriet om man vill ha mer drifttid.

  Poängen med de mindre batterierna är att få en lättare o smidigare maskin, inte så lång drifttid som möjligt. Dessutom så laddas kompaktbatterierna på halva tiden så det finns iallafall för det mesta ett fullt batteri att tillgå.

  Börjar man att lusläsa era tester så finns det egentligen inget samband mellan betygen och er text mellan de olika tillverkarna. Makita 3 Ah ca 7 minuter. Dewalt 1,5 Ah ca 7 minuter drifttid. Båda en 4 i betyg????

  Boschen ändrar läge på momentringen under användning och får en 6 i betyg på användarvänlighet? Denna miss både ge maskinen ett kryss i betyg.

  En annan rolig grej, Stora Dewalten klarade 46 hål i uthålligtestet och borrade på 7 sekunder. Protool lika många hål men 2 sekunder snabbare. Betyg protool 10, Dewalt 7??? Hur tänkte ni där, vad är det som ger protool en tia i betyg?

  Vidare så skriver ni att Milwaukeen andas kvalité. Är ni medvetna om att milwaukee använder sig utav omoderna can motorer samt nästan alltid har använd ganska billiga battericeller. Är först på senare tid som de har använt sig utav Sanyos bättre celler och kallar dem för Red Lithium.

  Kan även tillägga att ingen utav dessa tillverkare gör egna battericeller utan merparten utav dem använder sig utav samsung eller sanoyo celler utav skiftande kvalité.

  Alla dessa flashiga namn på dessa tillverkares batterier är inget annat än marknadsföring då samtliga maskiner har vanliga standard battericeller från ett fåtal tillverkare. Det finns lite olika klasser på cellerna.

  Tyvärr så ligger era tester och kunskaper på en amatörs nivå. Ni kanske borde undersöka testobjekten lite mer djupgående i fortsättningen samt jämföra äpplen med äpplen.

  Era test är på gränsen till skrattretande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

FLER TESTER

VISA FLER