DMH fiskar nyheter hos Fischer

Under hösten följde DMH med till Tumlingen utanför Stuttgart där Fischer bjöd in till pressevent. Tidningar från hela Skandinavien var på plats för att få en demonstration av Fischers nyheter, få en guidad tur genom fabriken och höra om utmaningar och visioner för framtiden.
DMH fiskar nyheter hos  Fischer

Aktuellt i branschen är effektivisering på arbetsplatsen. Men det som ligger på allas läppar just nu är miljöaspekten, både ur ett tillverkarperspektiv och för slutanvändaren. En produkt som väckte stor uppmärksamhet under eventet var Fischer Greenline. Produkten har funnit i några år, men det är först nu som den börjat uppmärksammas. Vi passade på att prata med Lars Holbæk, Nordic Product manager på Fischer, för att höra om planer och kommande nyheter. 

I en undersökning vi gjorde visade det sig att hantverkare gärna är trogna ”sina” märken. Hur tar ni er an detta?

– Det är en av utmaningarna, säger Lars. Därför är det viktigt att hålla det enkelt. Är det komplicerat för mig som hantverkare att se produktens fördelar, då är det oftast också lika komplicerat att försöka förklara dem. Vi lägger mindre fokus på att skryta om detaljer och mer på varför produkten är bra för hantverkaren. Där har vi ändrat fokus – förr listade vi helt enkelt produktens fördelar och funktioner, men nu har vår marknadsavdelning ändrat på detta. Budskapet ska vara tydligt och enkelt. 

Hur tänker ni jobba med paketering framåt, blir det mindre plast?

– Generellt säljer vi pappaskar. Det vill vi fortsätta med. Använder vi plast gör vi det endast i större upplagor. Vi tror inte på att man återanvänder en pappask, men däremot en större plastlåda. Där arbetar vi med behållare i plast och andra lösningar där man kan få med sig pappaskarna. 

Hur ser framtiden ut?

– Fokus är universalpluggar, universalskruvar, och universella lösningar överlag. Smarta lösningar som gör det möjligt att använda samma produkt till flera olika applikationer, och därmed spara arbetstid. Och vare sig man är hantverkare, om man räknar, eller är ägare, så är man trygg med att produkten är säker att använda. Det finns ETA-godkännanden [European Technical Approval], vilket är ett måste för oss. Vi har även ETA-godkända spånskiveskruvar, någonting väldigt få leverantörer har. Vi ser också en efterfrågan för det på marknaden. Många kunder förväntar sig att det finns ett ETA-godkännande. 

Vad har den svenska marknaden att se fram emot här närmast?

– Ännu fler produkter som både ska kunna användas inomhus och utomhus. Målet är att förenkla för hantverkaren. 

Och slutligen, varför Fischer?

– Därför att Fischer har allt inom segmentet. Vi utvecklar nya, smarta produkter som sparar tid, så att du som hantverkare kan känna dig trygg i alla lägen. Varje gång du använder en Fischer-produkt ska du känna dig omhändertagen eftersom alla våra produkter testas, inte bara av oss själva utan även av ETA. Som hantverkare kan du känna dig trygg, även långsiktigt.

SKRIVEN AV
John Sempill
Musiker, trummis, racingnörd, skribent och lite annat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.