Distansförhållande

Full koll på betongfastheten i realtid med molntjänsten Celsiview
Distansförhållande

Jobbar du med betong kanske du redan använt fjärrövervakningssystemet Celsicom för att på distans och i realtid hålla koll på temperaturer vid gjutning. Med hjälp av den nya molnbaserade funktionen Celsiview är det numera även möjligt att få samma info om betongens hållfasthet.

Själva mätningen går till på samma sätt som tidigare, med termoelementtrådar som gjuts in i betongen. Skillnaden med Celsiview är att du också anger betongreceptet, varefter programmet hämtar nödvändig information från en databas och sedan presenterar betongens hållfasthet samt hur långt härdningsprocessen har hunnit. För att underlätta för kunderna har Nordtec också varit hyggliga nog att sätta ihop en betongmätväska med basstation, givare samt all övrig hårdvara som behövs för att övervaka ett mindre gjutningsjobb.

Läs mer på www.nordtec.se

SKRIVEN AV
DMH
Sedan starten har DMH - Den Moderna Hantverkaren publicerat mängder av artiklar, nyheter, reportage och tester för den professionella hantverkaren. Tidningen uppstod ur behovet av en riktig branschtidning för skickliga yrkesmän.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.