https://track.adform.net/C/?bn=72748028

DeWalt höjer ribban för batteridrivna verktyg och maskiner!

Med ny batteriplattform och nya 54-voltsmaskiner får du maskiner som tidigare bara funnits som nätdrivna varianter!
DeWalt höjer ribban för batteridrivna verktyg och maskiner!

6.5Efter stort hemlighetsmakeri och med ett patent bestående av 500 sidor lanserade DeWalt, som de själva kallade det, ”den största nyhet som hänt DeWalt på 20 år”. Egentligen är det två nyheter; en ny batteriplattform som är kompatibel med både 18 och 54 volt, samt en ny serie av verktyg på 54 volt.

Batteriet som kallas XR Flexvolt känner av om det är en 18 eller 54 voltsmaskin, och styr då om från parallellkoppling, som ger 18 volt, till seriekoppling av cellerna vilket gör att du får ut 54 volt. Batteriet är bakåtkompatibelt och fungerar även på DeWalts 18-voltsmaskiner i XR-serien. Till en början kommer det bara finnas i 6,0 Ah men redan nästa år utökas utbudet med ett 9,0 Ah batteri.

BordssågTillsammans med batteriet kommer det att lanseras 14 nya 54-volts kolborstfria maskiner i det tyngre segmentet, som till exempel en helt ny bordssåg samt kap/gersågar med en klinga upp till 305 millimeter. Parallellt med detta lägger DeWalt ned sin 36-volts plattform och kommer i fortsättning satsa på sitt XR Flexvoltsystem samt lättviktsmaskiner i 10,8-voltsklassen.

6.4Skepsisen mot att driva tunga applikationer på batteri är av förklarliga skäl stor, men efter att DMH fick provköra några av de nya 54-voltmaskinerna måste vi säga att det är dags att tänka om. Framförallt imponerade bordssågen som rent kraftmässigt inte går att skilja från de nätdrivna varianterna. DMH kommer att återkomma med tester på flertalet av dessa maskiner under hösten.

6.1

SKRIVEN AV
DMH
Sedan starten har DMH - Den Moderna Hantverkaren publicerat mängder av artiklar, nyheter, reportage och tester för den professionella hantverkaren. Tidningen uppstod ur behovet av en riktig branschtidning för skickliga yrkesmän.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.